Heb je weleens zin in iets anders maar weet je niet wat?

Veel mensen hebben een aantal lekkere recepten en blijven hier lang aan plakken. Dat is helemaal niet erg maar soms heb je wel zin in iets vernieuwends, iets wat je nog niet eerder hebt gehad. In dit artikel gaan we kijken naar een aantal unieke smaken en smaakcombinaties en geven we je nog een aantal tips hoe je lekkere combinaties kan blijven vinden.

Apart, maar ik snap het!

We beginnen met een aantal combinaties die op het eerste oog wat apart lijken maar voor de meeste mensen nog wel te begrijpen zijn. Als eerst hebben we aardbei/limoen, een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Voeg er nog wat witte chocolade aan toe en je hebt je toetje compleet! Als ontbijt of lunch optie gaan we voor American pancakes (zo’n mooie stapel) Met daaroverheen een plak kaas, bacon en een spiegelei. Een heerlijke combinatie van zoet en hartig. Als laatste in deze categorie hebben we brie of geitenkaas met jam. Mijn eigen favoriet is toch wel aardbeien of bosbessen jam maar bijna alles is lekker. Dit kan lekker simpel op een broodje of zelfs door de pasta!

Is dit echt lekker?

In de categorie: "Is dit echt lekker?" hebben we een aantal smaakcombinaties die je echt niet zou verwachten. Hierbij snappen we dus dat je jezelf afvraagt of je niet voor de gek gehouden wordt, maar dit is serieus! De eerste combinatie is avocado/koffie. Een hele aparte combinatie, maar het is heerlijk. De zacht- en romigheid van avocado mengt heel goed met de sterke smaak van koffie. Je zou de combinatie goed uit kunnen voeren in een shake of overnight oats. Een andere gekke combinatie is cacao/koffie kip. Zoek het eens op en probeer het zelf uit een marinade voor kip, gemaakt van koffie en cacao poeder. Het zal je verbazen hoe goed het smaakt. We sluiten af met mango/chili. De zoete mango maakt de pikante chili net wat zachter en andersom geeft het de mango lekker wat pit! Een heerlijke combinatie, zowel in een hartige roerbak als op een zoet toetje.

Nog meer goede combi's

Natuurlijk wil je gewoon altijd nieuwe combinaties blijven uitproberen, gelukkig hebben we daar een trucje voor. Smaken stelen! Hoe werkt dat dan? Nou je kijkt gewoon af bij andermans recepten en doet deze na of haalt hier inspiratie vandaan. Eigenlijk steel je dus niks, en zolang je de recepten niet verkoopt vind ook niemand het vervelend. Zo kan voor zoete smaakcombinaties bijvoorbeeld eens kijken bij de bonbons van Friandries. Zij hebben altijd smaakcombinaties die je zelf niet zo snel verzint. Veel unieke combinaties die verrassend lekker zijn hebben vaak een combinatie van zoet en hartig, probeer dus zeker zelf wat uit! Veel succes in de keuken!